Müze Kart Ne Kadar? Öğrenci İçin Müze Kart Kaç Lira? Müze Kart Nasıl Alınır?

MÜZE KART Nedir?

Müze Kart, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın uzun yıllardan beri devam ettirdiği müze girişleri için fiyat avantajı sağlayan “loyalty card” benzeri bir uygulamadır. Bakanlığa ait tüm müzelerin girişinden bu kartı satın alabilirsiniz. Yabancı turistlere yönelik birçok çeşidi olmakla beraber burada size anlatacağım ise yerli turistin almak isteyebileceği MÜZE KART+ ve öğrenciler için İndirimli MÜZE KART olacaktır. Şimdi geçelim müze kartın bizlere sağladığı avantajlara ve nasıl alabileceğimize…

MÜZE KART Ne Kadar?

Burada konu aldığımız 2 çeşit kartın fiyatları ise şöyle:

  • MÜZE KART+ 2020 Fiyatı: 70 Türk Lirası
  • Öğrenciler İçin İndirimli MÜZE KART 2020 Fiyatı: 35 Türk Lirası

MÜZE KART Nasıl Alınır?

Müze Kart almak için bakanlığa ait müzelerin bilet gişelerine giderek fotoğraflı bir kimlik göstererek alabilirsiniz. Tek bir müzenin kişi başı giriş fiyatının 40 ile 70 lira arası değiştiğini düşünürsek müze kart almak oldukça mantıklı bir hareket olacaktır çünkü bu kart gezmek isteyebileceğiniz tüm müzelere 1 yıl boyunca giriş hakkı sağlayacak. İstanbul’da bir hafta sonu aktivitesi için alacağınız bir kart ile Ayasofya, Arkeoloji Müzesi ve Topkapı Sarayı’nı bir günde gezip ertesi gün başka bir müze ziyareti için plan yapabilirsiniz.

MÜZE KART’ın Avantajları Nelerdir?

Kültür ve Turizm Bakanlığı’na ait tam 325 müzeye 1 yıl boyunca ücretsiz giriş hakkı kazanırsınız. Ayrıca müzelerin cafeleri ve hediyelik eşya dükkanlarında yapacağınız alışverişler için %10 indirim kazanırsınız.

Yorum bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.